TIPOVI KOŽE

Pre upotrebe kreme veoma je vazno da odredite tip vase koze.

Postoje aparati koji mere vlaznost, masnocu i PH koze. Medjutim

to mozete urdatiti i u kucnim uslovima.

Umijte lice vodom i neutralnim sapunom. Nakon 1-2 sata uzmite maramicu i prislonite na lice.

Ukoliko maramica ostane suva, a vasa koza se peruta, imate osecaj zatezanja  i imate potrebu da nanesete kremu tip vase koze je suva.

Ukoliko na maramici ostanu tragovi masnoce- znaci da je vasa koza masna. Ona je ujedno i sjajna i bore su manje vidljive.

Osetljiva koza se lako prepoznaje po tome sto se lako zacrveni, reaguje na spoljne faktore kao i na neke vrste krema.

Normalan tip koze se karakterise po tome sto se ne peruta, ne puca, ne masti se i deluje zdravo i hidrirano.

Najcesci tip koze je mesovita- T zona(celo,nos i brada) su masniji a obrazi suvi ili normalni.

Normalna Koža

Normalna koža ima:

 

 • dobre pore

 • dobru cirkulaciju krvi

 • baršunastu, meku i nežnu teksturu

 • svežu ujednacenu transparentnost ruzicaste boje

 • nema nesavršenosti

 

i nije sklona osetljivosti.

"Normalna" je termin koji se široko koristi a odnosi se na dobro izbalansirano stanje kože. Naucni termin za ovo dobro izbalansirano stanje je eudermicna koža. T-zona (celo, jagodice i nos) može biti masna ali uopšteno  su prisustvo vlage i sebuma izbalansirani i koža nije ni  previše masna ni previše suva. Dakle, oni koji pripadaju ovom tipu imaju glatku i mekanu kožu, bez vidljivih tragova masnoce, kao i ujednacen ten. Normalna koža lica ne traži neku previše zahtevnu negu - naravno, uvek treba da birate kozmeticke proizvode prema tipu svoje kože, i ukoliko pripadate ovom tipu, možete se smatrati srecnima.

Masna Koža

Masnu kožu karakterišu:

 

 • proširene, jasno uocljive pore

 • sjaj

 • deblja, bledja koža: krvni sudovi ne moraju da budu uocljivi

Ovaj tip kože je prepoznatljiv po proširenim porama, masnom odsjaju i debljoj koži lica, kao i po problemima sa mitiserima, bubuljicama i drugim nedostacima kada je koža lica u pitanju. Najlakše cete odrediti da li pripadate ovom tipu upravo po tragovima masnoće, kao glavnoj karakteristici, koji su najuocljiviji na celu, bradi, i oko nosa. Problematicno je i to što kod osoba sa ovim tipom kože, nisu samo ove regije masne, već i cela površina kože lica, a vrlo često imaju problem i sa masnom kosom.

Suva Koža

Suva koža ima:

 • blago perutanje ili rastresitost u pecatima

 • grub i flekav izgled (ponekad deluje kao da je prevremeno ostarila)

 • zategnutost

 • mogucu iritaciju

Ovaj tip cete najbolje prepoznati po sledecim karakteristikama - slabo vidljive pore, smanjena elasticnost, cesti crveni tragovi, vidljivije i dublje bore, kao i gruba površina kože, znatno smanjena elasticnost, naravno usled dehidriranosti. Često se dešava da je koža lica ispucala, da se peruta, kao i da se jave problemi sa svrabom i iritacijama, što zaista može biti vrlo neprijatan dermatološki, ali i estetski problem. Uzrok suvoj koži lica je, za razliku od prethodnog tipa kože, upravo nedovoljno lucenje sebuma, što i dovodi do isušivanja, pa je osobama koje imaju suvu kožu lica, kao i onima sa masnom, potrebna posebna i konstantna nega - ovog puta ona koja hidrira i koži obezbedjuje dovoljno vlage.

Mešovita Koža

Kombinovanu kožu karakterišu:

 • masna T-zona (celo, brada i nos)

 • proširene pore u tim predelima sa možda malo necistoce

 • normalni i suvi obrazi

Ovaj tip cete prepoznati po otvorenijim porama, takodje masnim i sjajnim tragovima, ali ne u toj meri kao što je slucaj kod masne kože lica. Dakle, koža lica se masti samo u pojedinim delovima, dok u drugim može biti normalna ili pak suva. U predelima gde je masna, koža je sklona pojavi mitisera i bubuljica. Ukoliko pripadate ovom tipu kože, morate biti pažljivi u odabiru kozmetickih preparata i svaki deo tretirati posebno u zavisnosti da li je mastan, suv ili normalan po klasifikaciji i karakteristikama.

Osetljiva Koža

Karakteristicni su pojava crvenila, svraba, upala, kao i suve kože.

Kao što samo ime kaže, ovaj tip kože podrazumeva visok stepen osetljivosti i reagovanje kože lica na razne nadražaje. Koža se veoma lako izirtira i odreaguje, a savet je da vrlo dobro pazite pri odabiru tretmana i kozmetickih sredstava, jer osetljiva koža najcesce reaguje upravo na hemijski sastav kozmetickih proizvoda namenjenih nezi kože. 

KONTAKT​

T: +381/61 243 6111

     +382/69 010 261  

     +39/333 695 2771

drginanni.rs@gmail.com

drginanni.mne@gmail.com

drginanni.it@gmail.com

© 2018 od Dr. Ginanni Cosmetics.  Ponosno kreirano sa Wix.com

DOSTUPNI U SRBIJI, CG I ITALIJI